fbpx
DEN DANSKE SANGSKAT

Et kortkursus på Den Internationale Højskole:

Den danske sangskat – om hjertesprog, identitet og sammenhængskraft

Den danske sangskat - koncert på Den internationale højskole

Holder du også af den danske sang? Det gør vi. Derfor afholder vi til sommer et uge-kursus på Den Internationale Højskole i Helsingør med fokus på højskolesang.

Vi skal synge sammen og blive kloge på såvel nye som gamle højskolesange og kurset vil bestå af en række sangforedrag, hvor forskellige eksperter, musikformidlere, komponister, tekstforfattere, sangere og højskolefolk vil kaste lys over forskellige aspekter af den danske højskolesangtradition. Foredragene vil inkludere masser af fællessang.

Vi vil undersøge og diskutere, hvad der gør en sang til en almen og relevant fællessang – en højskolesang. Vi vil synge og analysere deltagernes yndlingssange ved hyggelige aftencafé-arrangementer. Vi vil kaste et blik på dansk musikteatertradition. Og så vil vi i fællesskab nyde god dansk musik ved diverse små koncerter.

Søren fortæller mere om kurset i artiklen her fra 2022.

Søren Launbjerg – Musikalsk multitalent og medlem af højskolesangbogsudvalget

Skolens forstander – Søren Launbjerg, som var medlem af det 6-mand store udvalg, der afgjorde, hvilke sange der skulle medtages i 19. udgave af sangbogen, vil være kursusleder. Søren Launbjerg, sanger, skuespiller, komponist og tekstforfatter. Han er uddannet lærer med musik og biologi som linjefag. Han har undervist i musik og teater på daghøjskoler, højskoler, teaterskoler og musicalakademiet.

Søren har skrevet og deltaget i adskillige musicals – fx havde han hovedrollerne i “Atlantis” på Østre Gasværk i 1994 og i “Miss Saigon” i 1996. I 1998 spillede han i “The Black Rider” på Betty Nansen Teatret. Han har lagt stemme til flere Disney-tegnefilm – fx som Aladdin. Siden januar 2009 har han været forstander på Den Internationale Højskole i Helsingør.

Søren er kursusleder igennem ugen og vil stå for en række foredrag, caféaftener og workshops.

Den danske sangskat

Udflugter, foredrag og caféaftener

I løbet af ugen vil vi høre foredrag om forskellige emner vedr. højskolesang og fællesskab. Vi vil diskutere betydningen af sang, samt hvordan musik kan være identitetsskabende og give sammenhængskraft. Sang kan være et hjertesprog, der udtrykker følelser og stemninger – både via lyrik og musikalske toner – og kurset vil byde på masser af sådanne oplevelser. Der vil også være udflugter i lokalområdet i løbet af kurset, samt hyggelige caféaftener med sang som omdrejningspunkt.

Få din egen højskolesangbog – indgraveret med dit navn

Fra kursets begyndelse vil du modtage din egen højskolesangbog, og med den som fast holdepunkt vil vi gå ombord i dansk kulturarv i kondenseret form.

Datoer og priser

Hvornår: 10. juli – 16. juli 2023
Pris: 6.500 kr – inkl. overnatning, forplejning og ture.
Prisen inkluderer et eksemplar af Højskolesangbogen 19. udg.
Tillæg for enkeltværelse 600 kr
Pris ikke-boende kursister: 5.000 kr


Ansøg nu

Ansøg ved at udfylde tilmeldingsblanketten her.
Hvis du har problemer med ansøgningen, kan du kontakte os på ipc@ipc.dk eller ringe på tlf. 49213361

Program

Programmet for sommeren 2023 er under udarbejdelse, og vi forventer at have det klart – og tilgængeligt her på siden – i februar 2023. Du kan se programmet fra 2022 herunder for at få en fornemmelse af, hvordan kurset så ud sidste år. Programmet vil dog ikke være det samme som sidste år, så genkursister kan få helt nye oplevelser med hjem i baggagen.

På kurset Den danske sangskat i 2022 havde vi besøg af Dy Plambeck, Iben Krogsdal, Kristian Bisgaard, Lasse Skovgaard, Jesper Moesbøl, Jørgen Carlsen, Mads Langer og Vesselil.

Program fra sommer 2022

Program_Den_danske_sangskat_Den_internationale_højskole_13062022

 

New building at International People's College a folk high school in Denmark UN-Hall Summer flowers

Den Internationale Højskole i Helsingør

Den Internationale Højskole (International People’s College) blev grundlagt i 1921 af Peter Manniche som et socialt fredsskabende eksperiment i kølvandet på 1. verdenskrig. Den grundlæggende idé var – og er for så vidt stadig – at hvis unge mennesker fra hele verden i gensidig respekt kunne leve og studere sammen i et forpligtende fællesskab, så kunne krig og konflikt erstattes med fredelig sameksistens.

Den Internationale Højskole har siden da fungeret som en unik dansk folkehøjskole med et internationalt og multikulturelt fokus. Elever og undervisere kommer hvert semester typisk fra mere end 30 forskellige lande for at leve og studere sammen, lære af og ikke mindst blive klogere på hinanden og den omgivende verden.

Skolens bestræbelser på at skabe grobund for fredelig sameksistens gennem uddannelse og kulturel forståelse blev officielt anerkendt af FN i 1988, da skolen blev udnævnt til UN Peace Messenger. Den Internationale Højskoles nuværende fokus, tro mod de danske højskoletraditioner, er at inspirere til samtale, forandring og udvikling gennem en række fag rettet mod “aktivt globalt medborgerskab”.

IPC - Study Danish in Summer School at IPC Denmark

Lokalområdet

Helsingør og omegn har meget at byde på. Det bliver ikke smukkere end den historiske bymidte om sommeren, hvor stokroser læner sig op af de gamle bindningsværkshuse i de små brolagte stræder. Kulturvæftet på havnen er prisbelønnet arkitektur i første klasse, og med Kronborg som nabo er havnen i Helsingør en unik oplevelse. Helsingør har masser af museer, kulturoplevelser, smuk natur og caféliv at byde på, og i en radius på ti kilometer finder du også kunstmuseet Louisiana, Fredensborg slot og de smukkeste strande i Danmark.

IPC - Folk High School Food at International People's College in Denmark2

Forplejning på Den Internationale Højskole

Køkkenpersonalet på Den Internationale Højskole vil servere dejlig mad i løbet af hele ugen. Vores kokke er specialiseret i at lave internationale retter, men serverer også traditionelt dansk mad. Vi har bronzemærket i økologi.

Tilmeld dig her:

international people's college - folk high school in denmark

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på ipc@ipc.dk eller ringe på tlf. 49213361.

 

International People’s College
Montebello Allé 1
3000 Helsingør
Denmark
CVR: 23253410
EAN: 5790002651410

+45 49 21 33 61
ipc@ipc.dk

Sign up for the IPC newsletter here.

Sleepare

Folk high school logo
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Read more about our use of cookies here.